en
Compliance
Compliance  ›  Anti-witwassen Programma
Anti-witwassen Programma Anti-witwassen Programma

Anti-witwassen Programma

Anadolubank Nederland N.V. heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, adres: De Boelelaan 7, 1083 HJ. Anadolubank Nederland N.V. staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank N.V. (DNB). Nederland is een van de leden van de Financial Action Task Force (FATF) en heeft anti-witwas wetgeving waarin de aanbevelingen en eisen van de FATF en de richtlijnen van de Europese Unie met betrekking tot de strijd tegen het witwassen van geld en financiering van terrorisme, uitgevaardigd.

Om te voldoen aan de anti-witwas wetgeving, heeft Anadolubank Nederland N.V. een anti-witwassen programma ontwikkeld en geïmplementeerd dat bestaat uit beleid, procedures en interne controles en systemen.

Het anti- witwassen programma omvat, onder andere:

  • Klant identificatie en verificatie
  • Identificatie van uiteindelijke begunstigden / eigenaren
  • De identificatie van Political Exposed Persons ( PEP= personen met een hoge politieke functie)
  • Procedures voor bewaking en rapportage van verdachte transacties / activiteiten
  • Een anti- witwassen trainingsprogramma voor alle personeelsleden
Sancties en transactie filtering en monitoring activiteiten

Anadolubank Nederland N.V. heeft transactie controlesystemen geïnstalleeerd om ongebruikelijke transacties te detecteren. Waarschuwingen die deze systemen opleveren worden geanalyseerd op een dagelijkse basis. De rapportage procedures voor verdachte transacties aan de bevoegde autoriteiten zijn in overeenstemming met de Nederlandse wettelijke vereisten.

Correspondent Bank procedures

De anti- witwassen standaard voor banken beschrijft de risico's die samenhangen met correspondent bank relaties en voorziet in een kader van voorschriften en procedures. Alle correspondent bank relaties van Anadolubank Bank Nederland N.V. zijn onderworpen aan een Customer Dur Diligence procedure met inbegrip van periodieke beoordelingen.

Anadolubank Nederland N.V. heeft geen en zal geen relatie aangaan met Shell banken.

De Anadolubank Nederland N.V. USA Patriot Act certificaat kan hier worden gevonden.
De AML Wolfsberg vragenlijst kan hier worden gevonden.

Anadolubank logo
popup